Aan het einde van het jaar kunt u uw zorgverzekering aanpassen of overstappen naar een andere aanbieder. Inmiddels hebben alle zorgverzekeraars hun premies voor 2022 bekendgemaakt. In veel gevallen stijgt de premie en daalt het aantal behandelingen dat vergoed wordt. Wij adviseren u om hier goed naar te kijken. Ook als u niet van plan bent om over te stappen, is het verstandig om de nieuwe polisvoorwaarden door te lezen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Verwacht u in 2022 veel fysiotherapie nodig te hebben? Dan is het de moeite waard om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

De beste polissen voor fysiotherapie in 2022

Onze beroepsvereniging, het KNGF, heeft de beste polissen voor fysiotherapie voor u op een rijtje gezet. U kunt het overzicht met de beste fysiotherapie polissen hier downloaden.

Zorgverzekeringen vergelijken

Op onder andere de volgende websites kunt u eenvoudig zorgverzekeringen met elkaar vergelijken:

Gecontracteerde & ongecontracteerde zorgverzekeraars

Bij een naturapolis wordt alles vergoed als u naar een fysiotherapeut gaat die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Doet u dat niet, dan is de kans groot dat u (een deel van) de rekening zelf moet betalen. Bij een restitutiepolis worden de behandelingen volledig vergoed, ongeacht of uw fysiotherapeut een contract heeft met uw zorgverzekeraar.

Vanaf 1 januari 2022 hebben wij contracten met bijna alle zorgverzekeraars, behalve de CZ groep (hier vallen ook de polissen onder van Just, Ohra en Nationale Nederlanden). U kunt de poster met de de ongecontracteerde verzekeraars hier downloaden.

Opzeggen voor 31 december 2021

Zegt u uw polis op voor 31 december, dan heeft u nog tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari.