Hettie Schreurs – ter Maat

Toen ik een vriendin enthousiast hoorde vertellen over haar studie fysiotherapie klonk dat voor mij heel interessant. Het leek mij altijd al leuk om met mensen te werken en was geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. Zodoende ben ik fysiotherapie gaan studeren in Arnhem. In 1991 heb ik de studie afgerond.

 

Hoe ben je bij Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo terecht gekomen?

Na mijn studie ben ik direct aan het werk gegaan. Eerst heb ik op meerdere plekken in de Achterhoek invalwerk gedaan. Zo ben ik ruim 28 jaar geleden ook in Dinxperlo terechtgekomen bij mevrouw Nijman aan de Raadhuisstraat. In 1993 kreeg ik hier een vaste aanstelling.

Wat maakt Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo uniek?

Onze praktijk en de mensen die er komen zijn heel gemoedelijk. Iedere fysiotherapeut heeft zijn eigen werkwijze en aanpak. Maar als team zijn we er samen voor de patiënt en geven we eerlijk advies. We sturen ook vaak naar elkaar door. Als er te weinig resultaat bereikt wordt, blijven we niet aanmodderen. Patiënten, die ons eenmaal kennen, komen vaak terug. 

Ouderenzorg

Als algemeen fysiotherapeut behandel ik uiteenlopende klachten en allerlei leeftijdsgroepen, maar ik heb een grote affiniteit met de zorg voor (chronisch zieke) ouderen. Het is een dankbare doelgroep en omdat ik ouderen vaak langdurig behandel, bouw ik echt een band met patiënten op. Ik vind het mooi als het me lukt om ouderen met positieve aandacht te activeren en een bijdrage te kunnen leveren aan hun zelfredzaamheid. Ouderen behandel ik veel thuis. Daar kan ik goed zien tegen welke beperkingen ze in het dagelijks leven aanlopen.  

In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport

Ik woon in Zelhem, ben getrouwd en heb 2 kinderen. In mijn vrije tijd doe ik graag aan sport. Vroeger was ik een fanatiek hardloper. Een paar jaar geleden heb ik een hernia gehad, daardoor loop ik minder hard. Nu geniet ik van wandelen en volg ik spinning lessen. Om soepel te blijven volg ik ook Body Balance lessen en doe ik regelmatig rekoefeningen.  

 

Heb je een tip voor de bezoekers van de website?

Als fysiotherapeut weet ik dat bewegen van groot belang is om je lichamelijke conditie en kracht op peil te houden. Dus mijn advies aan iedereen is: probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen. Ook 80-plussers die slecht ter been zijn, kunnen bijvoorbeeld zittend op een stoel vaak nog bewegen. Ben je jonger? Ga dan lekker naar buiten en kies een sport die je leuk vindt. Dan hou je het ook langer vol.