Martin van den Dungen

In 1986 heb ik mijn opleiding fysiotherapie afgerond. Dit jaar ben ik al 35 jaar werkzaam als fysiotherapeut. Mijn carrière ben ik gestart met het doen van waarnemingen en daarna heb ik 17 jaar bij een revalidatiecentrum gewerkt. In 2011 ben ik bij Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo aan het werk gegaan.

Werken met mensen en paarden

Naast humaan fysiotherapeut ben ik ook gediplomeerd dierenfysiotherapeut. Maandag tot en met woensdag behandel ik mensen en ben ik te vinden in de praktijk in Dinxperlo, de rest van de week behandel ik paarden. Daarnaast heb ik een school waar ik mensen opleid in osteopathie en dry needling bij paarden. Die combinatie vind ik erg leuk.

 

Dry needling

Ik ben algemeen fysiotherapeut en u kunt bij mij terecht voor allerlei soorten behandelingen, maar ik ben gespecialiseerd in dry needling. Met deze behandelmethode kan ik pijnklachten, veroorzaakt door spieren, vaak succesvol behandelen.

Wat vind je leuk aan het werken bij Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo?

Ik heb leuke collega’s waarmee ik fijn kan samenwerken. Maar ik krijg ook veel vrijheid en kan mijn werkzaamheden op mijn manier uitvoeren. In onze praktijk staat de cliënt echt in het middelpunt en zo hoort het ook. We hebben als fysiotherapeuten allemaal onze eigen specialisaties, zijn uniek en we vullen elkaar goed aan. Regelmatig sturen we cliënten naar elkaar door of we behandelen een klacht gezamenlijk. Ons doel is dat de cliënt zich beter gaat voelen.

 

Waar komt de klacht vandaan?

Tijdens mijn behandeling besteed ik veel aandacht aan de oorzaak van klachten. Als je daar iets aan kan doen, dan komt de rest vanzelf. Regelmatig komen er mensen die een kantoorbaan hebben bij mij met klachten aan hun nek of rug. In de meeste gevallen ligt de oorzaak bij werkplekken die niet ergonomisch zijn ingericht. Wordt daar niets aan veranderd? Dan heeft mijn therapie weinig zin. Stress, emoties en spanning kunnen ook de bron zijn van fysieke klachten. Ook in dat geval kan ik mensen vaak verder helpen.  

 

Nooit klaar met leren!

In mijn werkzame leven heb ik altijd meerdere cursussen en opleidingen tegelijkertijd gedaan. Momenteel ben ik bezig met een coaching opleiding. Ik ben nieuwsgierig van aard en wil mezelf blijven ontwikkelen. Het continu vergaren van kennis zorgt ervoor dat ik nog steeds nieuwe inzichten krijg, innovatief en creatief te werk kan gaan en inmiddels mijn eigen werkwijze heb ontwikkeld.