Daniëlle Dielen

In januari 2021 heb ik mijn studie fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool in Enschede afgerond en sindsdien ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut. In september 2021 ben ik begonnen bij Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo.

 

Van jongs af aan wist ik al dat ik fysiotherapeut wilde worden. Vroeger voetbalde ik en toen heb ik ook een aantal keren met blessures te maken gehad. Gelukkig kon de fysiotherapeut me altijd helpen en was ik snel weer op de been en dat heeft indruk op me gemaakt.

 

Wisselwerking tussen lichaam en geest

In eerste instantie lag mijn interesse dan ook bij sportfysiotherapie en manuele therapie. Na een aantal stageperiodes en werkervaringen heb ik echter ervaren dat veel mensen bij de fysiotherapeut aankloppen met lichamelijke klachten die in veel gevallen samenhangen met stress. Die wisselwerking tussen lichaam en geest boeit me zo dat ik me verder wil gaan verdiepen in psychosomatische fysiotherapie en fysiotherapie op haptonomische basis.

Dierenfysiotherapeut

Ik ben een groot dierenliefhebber en in april 2021 ben ik daarom gestart met de deeltijdstudie paraveterinair dierenfysiotherapeut. Dit is een vervolgstudie op de studie humane fysiotherapie. Bewegen is voor mens en dier essentieel. Net als mensen kunnen ook dieren, zoals honden en paarden, last hebben van spieren en gewrichten. Mijn uiteindelijke doel is om de functie humaan fysiotherapeut te gaan combineren met de functie dierenfysiotherapeut en dus zowel mensen als dieren te begeleiden naar een spoedig en duurzaam herstel van klachten.

Wat vind je leuk aan het werken als fysiotherapeut?

Door vragen te stellen en lichamelijk onderzoek te doen, probeer ik altijd een zo volledig mogelijk beeld van de patiënt te krijgen. Het geeft mij dan voldoening om na een paar behandelingen te horen dat er duidelijk verbetering is opgetreden en dat bewegen in het dagelijks leven fijner gaat.

 

“Ik streef ernaar altijd de patiënt en de klachten te behandelen, in plaats van alleen een klacht.”

 

Het werken bij Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo bevalt me tot nu toe erg goed. We hebben allemaal plezier in ons werk en onderling hebben we leuk contact. We helpen elkaar waar nodig, denken met elkaar mee en overleggen regelmatig om onze cliënten zo goed mogelijk te helpen. Zoals bij de meeste beroepen in de gezondheidzorg moet je je als fysiotherapeut blijven ontwikkelen. Dat vind ik zelf ook erg leuk en belangrijk!