Ellen Meijnen

Ik ben in 2005 afgestudeerd en vanaf die tijd werk ik ook al bij Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo. Eerst als algemeen fysiotherapeut en na drie jaar wilde ik me specialiseren op het gebied van kinderen en ben ik gestart met de masteropleiding kinderfysiotherapie. Tijdens mijn studie ben ik in onze praktijk steeds meer kinderen gaan behandelen en heb ik ook stages gelopen bij andere praktijken en een revalidatiecentrum. Daar heb ik onder andere ervaring opgedaan in het behandelen van baby’s en zuigelingen. In 2012 heb ik mijn studie afgerond en ben ik officieel geregistreerd als kinderfysiotherapeut.

Waarom heb je voor het vak fysiotherapeut gekozen?

Al heel vroeg wist ik dat ik graag met mensen wilde werken en het bewegingsapparaat en het menselijk lichaam vond ik heel interessant. Toen ben ik me gaan oriënteren voor een studie en kwam ik bij de opleiding fysiotherapie terecht. Het helpen van mensen vind ik heel waardevol en geeft mij voldoening.

Specialisatie kinderfysiotherapie 

Het werken met kinderen vind ik uitdagend en afwisselend. Het mooie vind ik dat kinderen zo puur en eerlijk zijn, echt zichzelf. Vooral die hele kleintjes tot een jaar of vier, daar ligt echt mijn hart. Het leuke is dat ik zowel met die kleintjes bezig ben als met de ouders. Daar werk je echt mee samen om het beste te bereiken voor hun kind. Over het algemeen behaal ik best snel resultaat met mijn behandelingen en adviezen. Het voelt heel fijn dat ik kinderen verder kan helpen bij hun ontwikkeling en ervoor kan zorgen dat ze lekkerder in hun vel komen te zitten.

Behandel je uitsluitend kinderen?

Nee, ik behandel ook volwassenen met klachten aan bijvoorbeeld nek, rug en knie en daarnaast ben gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Hiervoor heb ik een speciale opleiding gevolgd en ben ik sinds 2017 aangesloten bij ParkinsonNet. Omdat je te maken hebt met een chronische ziekte, begeleid ik mensen met Parkinson meestal langdurig en bouw ik echt een band met ze op. Dat is weer heel anders dan de doelgroep kleine kinderen, die ik gelukkig vaak maar een paar keer zie. Die afwisseling vind ik leuk.

Ellen Meijnen

“Ik verheug me enorm op de verhuizing naar onze nieuwe locatie. Zeker voor het behandelen van kinderen is het fijn dat we binnenkort over zoveel meer ruimte beschikken. Die kan ik straks lekker laten rennen. De uitstraling van de praktijk wordt ook echt professioneler en dat past goed bij de kwaliteit van onze zorgverlening!”

Wat spreekt je aan in het werken bij Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo?

Ik vind het mooi dat de patiënt bij ons in de praktijk echt centraal staat en dat er veel aandacht is voor de mens achter de klacht. We zijn er echt samen voor de patiënt! Komen we er niet uit? Of is er geen klik tussen de patiënt en de fysiotherapeut? Dan verwijzen we naar een collega of een concurrent. De patiënt moet zich op zijn of haar gemak voelen, pas dan zal een behandeling ook slagen. Het contact met mijn collega’s is goed, we zijn allemaal best nuchter en de sfeer is gemoedelijk. Verder krijg ik veel vrijheid om mijn eigen invulling te geven aan kwalitatief goede zorg. Dat zorgt ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga.