Everdien Griffioen

Mijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik in 1988 afgerond. In Nederland was het destijds best lastig om een baan te vinden als fysiotherapeut. Daarom ben ik mijn carrière in Duitsland gestart. Eerst in de neurologische revalidatie en daarna bij twee fysiotherapiepraktijken. Sinds 2003 werk ik in Dinxperlo.

Wat maakt je werk leuk?

De diversiteit en het contact met mensen maakt het vak fysiotherapie voor mij interessant. Uiteraard is het fijn dat mensen door je behandeling of training minder pijn of klachten ervaren en weer gemakkelijker kunnen bewegen. Maar ik ben echt geïnteresseerd in de mens en het verhaal achter de klacht. Mensen vertellen mij van alles, ook heftige dingen. Ik vind het fijn om een luisterend oor te kunnen bieden en mooi dat ik mensen kan steunen, zodat ze er weer tegenaan kunnen. Humor vind ik in mijn werk ook belangrijk. We nemen iedereen natuurlijk serieus, maar met een grapje tussendoor kun je soms meer bereiken.

Oedeemtherapeut en Onconet

Ik ben me altijd blijven ontwikkelen en heb veel opleidingen en cursussen gevolgd. Omdat ik steeds meer vrouwen met borstkanker behandelde en deze vrouwen beter wilde kunnen helpen, heb ik ervoor gekozen om de opleiding oedeemtherapeut te gaan volgen. Vanaf 2008 ben ik BIG geregistreerd oedeemtherapeut en behandel ik mensen die lymfoedeem hebben. Daarnaast ben ik aangesloten bij het landelijk netwerk Onconet en gespecialiseerd in het begeleiden en trainen van mensen tijdens en na de behandeling van kanker.

Wat maakt Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo uniek?

Ik denk dat wij allemaal erg goed kunnen luisteren naar de mensen die bij ons komen. We zien de mens in zijn geheel en niet alleen de klacht en hebben aandacht voor de match tussen de fysiotherapeut en de patiënt.

 

Fit blijven

Ik woon in Aalten, ben getrouwd en heb twee dochters die in Nijmegen studeren. Eén dochter studeert psychologie en de andere fysiotherapie, zo moeder zo dochter. In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik wandel veel en doe al jaren aan volleybal. Om fit te blijven, doe ik ook aan fitness.