Marjoes Kettering

In 2008 heb ik mijn studie fysiotherapie afgerond. Vrij snel daarna ben ik al bij Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo komen werken. In eerste instantie als invaller tijdens het zwangerschapsverlof van Jacqueline en een aantal vakantiewaarnemingen. Dat beviel van beide kanten zo goed dat ik snel daarna in vaste dienst ben gekomen.

Waarom heb je voor het vak fysiotherapeut gekozen?

Eigenlijk wilde ik dierenarts worden. Om dat te bereiken had ik na de havo een aantal opties: naar het vwo, naar het hbo en daar mijn propedeuse halen of een mbo-opleiding paraveterinair gaan volgen. Om alvast feeling met de praktijk te krijgen, heb ik voor het laatste gekozen.

 

Tijdens mijn stageperiode, zo rond 2001, brak er MKZ uit in Nederland. En kort daarna ook varkenspest en vogelgriep. Helaas heb ik toen van dichtbij de minder leuke kanten van het dierenarts vak meegemaakt. Dierenartsen moesten namelijk helpen met het ruimen van de dieren. Toen heb ik zoveel verdriet en ellende gezien en dat druiste volledig tegen mijn gevoel in. Ik ben in die periode ook in aanraking gekomen met een paardenfysiotherapeut. Dat vak sprak me direct aan. Toch met dieren bezig zijn, maar op een ander vlak. Om dierenfysiotherapeut te kunnen worden, moet je eerst de studie humaan fysiotherapie volgen en werkervaring opdoen als humaan fysiotherapeut. Dat ben ik dus gaan doen en het bevalt me eigenlijk zo goed dat ik niet aan de studie dierenfysiotherapie ben begonnen.

Je hebt je gespecialiseerd in fysiotherapie op haptonomische basis. Waarom heb je hiervoor gekozen?

Ik werkte al een aantal jaren als fysiotherapeut en miste een stukje diepgang en was ook op zoek naar meer tools om in te zetten tijdens mijn behandelingen. Met fysiotherapie kan je uiteenlopende lichamelijke klachten verhelpen of verminderen. Soms hebben deze klachten een psychosomatische oorzaak, zoals bijvoorbeeld stress of het niet lekker in je vel zitten. Dan kan fysiotherapie in combinatie met haptonomie zinvol zijn. Daarom ben ik in 2013 begonnen met de 2-jarige studie haptonomie. Door het inzetten van haptonomie leer ik mensen te luisteren naar hun gevoel en de signalen die hun lichaam geeft. In de meeste van mijn behandelingen integreer ik het wel.

Wat bevalt je aan het werken bij Fysiotherapeutisch Centrum Dinxperlo?

Ik heb veel vrijheid in mijn functie en werk prettig samen met mijn collega’s. We denken met elkaar mee en zijn er samen voor de cliënt. We kijken echt naar wat iemand nodig heeft om zich beter te voelen. Als we denken dat iemand beter af is bij een collega, dan sturen we naar elkaar door of we pakken het samen op.

 

Als praktijk hebben we er ook bewust voor gekozen om geen pluspraktijk te worden. Wij willen dat onze cliënten de aandacht krijgen die ze verdienen en geen tijd verspillen met extra werkzaamheden voor de zorgverzekeraar. Dat gaat weer af van de behandeltijd en dat is zonde. De meeste zaken waar je dan als praktijk aan moet voldoen, zeggen niets over de kwaliteit van je dienstverlening. Dus ik sta ik helemaal achter deze keuze! Het is mooi om te zien hoe trouw mensen zijn aan onze praktijk. We gaan er straks in ons nieuwe pand enorm op vooruit qua ruimte. Heel fijn voor ons als fysiotherapeuten, maar ook voor de cliënten. Het waarborgen van de 1,5 meter afstand wordt bovendien veel gemakkelijker.

 

therapi servicios